MUUTOSLOKI

Buildercomin sekä kiinteistö- ja rakennusalan kuulumisia asiantuntijoidemme sanoin.

BEM-versiopäivitys (25.5.2023)

BEM-palvelusta on julkaistu uusi versio 25.5.2023. Uusi versio sisältää alla mainitut muutokset ja korjaukset.

Muutokset

Turvapankki

 • Turvapankki on uusi ominaisuus joka voidaan erikseen ottaa käyttöön organisaatiolle. Uudet tietoturva-asetukset sisältävät seuraavat ominaisuudet: ilmoituksen näyttäminen projektille siirryttäessä, esikatseluohjelman avaaminen tiedostolinkistä tiedoston latauksen sijaan, dokumenttijakelutoiminnon estäminen pankissa. Jatkossa projektipankin kopioinnissa huomioidaan kopioitavan pankin tietoturva-asetukset.
  Asetukset tulevat valittaviksi projektin yleisiin tietoihin omaan osioonsa. Samaan osioon on siirretty myös ”Kaksivaiheinen tunnistus”-asetus joka on toteutettu jo aiemmin ja säilyy omana asetuksenaan. ”Jakelutoiminto pois käytöstä”-asetus poistaa jakelutoiminnon käytöstä ko. pankista. Jakelutoimintoa ei voi valita pankille käyttöön jos kyseinen asetus on käytössä. Projektin ilmoitus-valinnassa näkyviä ilmoituksia hallinnoidaan omassa osiossaan organisaation pääkäyttäjän työkaluissa.Organisaatiolle voi luoda useita ilmoituksia. Ilmoitus voidaan valita oletusilmoitukseksi jolloin ilmoitus valitaan käyttöön automaattisesti kun ”Projektin ilmoitus”-ominaisuus otetaan käyttöön projektipankissa. Organisaation tapahtumalokista näkee milloin ilmoitus on otettu projektilla käyttöön ja milloin se on poistettu käytöstä hakemalla ”Projektin ilmoitus”-tapahtumaa.Kun pankissa on otettu käyttöön ”Projektin ilmoitus”-asetus, pankkiin siirryttäessä käyttäjälle näytetään valittu ilmoitus. Käyttäjän tulee vahvistaa lukeneensa ilmoituksen päästäkseen pankkiin. Jos käyttäjä päättää peruuttaa toiminnon, käyttäjä ohjataan organisaation etusivulle. Kyseisen pankin vahvistus on voimassa istunnon ajan.”Esikatseluohjelman käyttö”-asetus avaa oletuksena tiedostot esikatseluohjelmaan. Näin vältetään tiedostojen tarpeeton lataaminen omalle koneelle. Tiedoston voi kuitenkin tarvittaessa ladata omalle koneelle klikkaamalla ”Lataa”-nappia näkymissä.

Organisaation pääkäyttäjän työkalut

 • Organisaation pääkäyttäjän työkaluihin on lisätty uusi näkymä, ”Yleiset asetukset”.Tällä hetkellä näkymässä on vain yksi asetus. Tulemme lisäämään kyseiseen näkymään pikku hiljaa lisää asetuksia joita organisaation pääkäyttäjä voi hallinnoida.

Kohteen hankelistaus

 • Jos organisaation yleisissä asetuksissa on otettu käyttöön asetus ”Näytetään oletuksena vain hankkeet joihin liittyy projektipankki”, kohteen hankelistausta suodatetaan automaattisesti niin että näytetään heti vain ne hankkeet joihin liittyy projektipankki.
 • Hankkeen kuvaus-ikkunaa on levennetty.

Korjaukset

 • Järjestelmään on tehty yleisiä tietoturvakorjauksia koskien organisaation pääkäyttäjän työkaluja, hankerekisteriä, kohteen asetuksia ja kohdetason hankelistausta.
 • Huoltokalenteritehtävien generoitumisessa oli ongelmaa tietyissä tapauksissa. Tämä on nyt korjattu.
 • QR-koodien tulostamisessa oli ongelmaa tekstien osalta. Tämä on korjattu.
 • Tilakorttien Excel-tuontiin on tehty korjaus koskien tilannetta jossa tuonti epäonnistui ensimmäisellä kerralla ja toisella kerralla yritettiin tuoda samaa tiedostoa.
 • Uuden tilakortin luonnissa ilmenneeseen virhetilanteeseen on tehty korjaus.
 • Perusyksikölle ja perusyksikön osalle ei pystynyt lisäämään samaa järjestelmää. Tämä on nyt korjattu.

Otamme mielellämme vastaan palautetta näistä tai aikaisemmin julkaistuista muutoksista. Palautetta voi lähettää asiakaspalveluumme support@buildercom.fi tai kommentoimalla suoraan tämän artikkelin alapuolelle.

Muutoksista lisätietoja asiakasvastaavaltanne tai asiakaspalvelusta.

Kirjoittajasta

Susanna Sällinen
Tekninen tuotepäällikkö

Kommentoi

Your email address will not be published.