8-luokkalaisen Violan TET-viikko Buildercomilla

Olin tutustumassa TET-harjoitteluni aikana ohjelmistoyritys Buildercomin toimintaan. Rakennetun ympäristön tiedonhallinnan ohjelmistopalveluista tunnetun Buildercomin päätoimipiste sijaitsee Jyväskylässä Mattilanniemessä, ja yrityksessä työskentelee reilut 30 asiantuntijaa erilaisissa tehtävissä. Yleensä 8-luokalla viikon mittainen TET-harjoittelu suoritetaan keväällä, jolloin oppilas saa omien kiinnostuksen kohteiden perusteella hakea TET-paikkaa, valitsemastaan työpaikasta. TET-harjoittelun tavoitteena on oppilaan työelämään tutustuminen ja työelämästä oppiminen tulevaisuutta varten.

Hain TET-harjoittelupaikkaa Buildercomilta, sillä isäni on töissä kyseisessä yrityksessä ja suositteli minulle paikkaa. Halusin myös oppia lisää yrityksen toiminnasta ja yleisemmin ohjelmistoalasta.

Ensimmäisenä työpäivänä solmin käyttäjätunnus- ja salassapitosopimukset, sillä yrityksellä on luottamuksellisia tietoja, joita ei saa luovuttaa eteenpäin. Lisäksi sain oman työpisteen ja minulle luotiin TET-viikon ajaksi omat käyttäjätunnukset Buildercom Oy:n tietojärjestelmiin. Noudin aulapalvelusta henkilökortin ja kulkulätkän, joilla pystyin kulkemaan turvallisesti yrityksen sisä- ja ulkotiloissa.

TET-viikkoni aikana Buildercomilla pääsin hoitamaan monia erilaisia kiinnostavia työtehtäviä. Ensimmäisinä päivinä valmistelin erilaisia materiaaleja lähestyviä messuja ja asiakastapahtumaa varten. Tulossa oli mm. Hankintapäivät, Älykäs Kiinteistö -tapahtuma ja Buildercomin omat Käyttäjäpäivät toukokuussa. Etsin myös verkosta tarvittavia tuotteita tapahtumiin ja koostin asiakaslistaa. Loppuviikosta järjestelin taukotilat, kirjoitin nimilappuja työhuoneisiin sekä pääsin seuraamaan työpalavereja.

Tykkäsin olla TET-harjoittelussa Buildercomilla, koska koin työpaikan työilmapiirin todella hyväksi ja kaikki työntekijät ottivat minut todella hyvin vastaan. Juttuseuraa löytyi ja sain aina apua, kun tarvitsin. Työaikani vaihteli 5-7,5 tunnin välillä sisältäen pari breikkiä ja ruokatauon. Opin TET-harjoittelun aikana paljon uusia asioita tietotekniikasta ja ylipäätään ohjelmistoalasta, joita pystyn varmasti hyödyntämään tulevaisuudessa.

Minulle jäi tästä TET-viikosta erittäin positiivinen kuva ja voin omien kokemusteni perusteella ehdottomasti suositella paikkaa. Työskentely tuntui vapaalta ja mukavalta, sillä sain osittain itse vaikuttaa työtehtäviini ja aikatauluun. Lisäksi yhteisten palaverien seuraaminen oli ihan huippua.

– Viola Salo 🙂

Tet-harjoittelussa Buildercomilla

Kirjoittaja on 8-luokkalainen Viola Salo Mäkelänmäen koulusta.

Ota yhteyttä, niin palaamme pikaisesti asiaan!