BEM-versiopäivitys (17.8.2023)

BEM-palvelusta on julkaistu uusi versio 17.8.2023. Uusi versio sisältää alla mainitut muutokset ja korjaukset.

Muutokset

Huoltokalenteri

 • Kohdetasolla käyttäjä voi tarkastella huoltokalenterin palvelupakettien muutoslokeja. Käyttäjällä on oltava Service calendar change log -oikeus, jotta uusi toiminto tulee näkyviin.
  Toiminto löytyy kohteen ylävalikosta: Hoito ja huolto -> Huoltokalenteri -> MuutoslokiHakua voidaan rajata aikarajauksella. Hakutulosta voidaan suodattaa ja se voidaan myös viedä exceliin.

Organisaation kohdelistaus

 • Organisaation pääkäyttäjä voi valita mitä kenttiä omassa organisaatiossa näytetään kohdelistauksessa. Kaikilla käyttäjillä on samat kentät näkyvissä. Kenttiä voi muuttaa pääkäyttäjävalikosta (Organisaatiotaso -> Pääkäyttäjä -> Organisaation asetukset -> Yleiset asetukset).Organisaation kohdelistaus -otsikon alla on listattuna kaikki kentät, jotka listaukseen voi valita. Kysymysmerkki valinnan perässä kertoo mistä kiinteistörekisterin kentästä on kyse.Kun kentät on valittu, näkyy valitut kentät kohdelistauksen haussa sekä hakutuloksessa.

Kohteen Tarkastukset plus: Pohjakuvan valinta

 • Pohjakuvan valintaa on muutettu siten, että piilota tyhjät kansiot -toiminto piilottaa kaikki sellaiset kansiot, joissa ei ole yhtään pdf-tiedostoa, koska pohjakuvaksi voi valita ainoastaan pdf-tiedostoja.

Projektin käyttäjien hallinta

Kun käyttäjä lisää käyttäjiä projektiin (Projekti -> Pääkäyttäjä -> Käyttäjät -> Lisää käyttäjiä), näytetään hakutuloksessa myös käyttäjät jotka ovat jo projektissa mukana, jotta ei tule lähetettyä turhaan käyttäjien luontipyyntöjä.

Projektin kansiorakenteen kopiointi

Kansion kopiointiin on lisätty uusi valinta ”Kopioi ilman dokumentteja”. Valinta mahdollistaa hakemistorakenteen osan kopioinnin esim. toiseen projektiin.

Projektin dokumenttitapahtumat

Projektin dokumenttitapahtumiin (projekti -> dokumentit -> dokumenttitapahtumat) on vaihdettu uusi taulukko-komponentti. Uudessa taulukossa on mm. seuraavat uudet ominaisuudet: tietojen vienti exceliin, sarakkeiden järjestystä voi muuttaa raahaamalla, päivämäärää pystyy rajaamaan suoraan taulukossa.

Organisaation pääkäyttäjän työkalut

 • Projektien hallintaan (organisaation pääkäyttäjä -> projektien hallinta -> projektit -> valitse yksittäinen projekti -> käyttäjät -välilehti) on lisätty suodatus ”Käytössä kansiorakenteessa” ja se on oletuksena päällä, kun käyttäjä siirtyy kyseiseen näkymään. Tämän tarkoituksena on estää tilanteita, joissa käyttäjälle annetaan sellainen käyttöoikeusrooli, jolla ei ole mitään oikeuksia projektille valittuun kansiomalliin.
 • Käyttäjien hallintaa (organisaation pääkäyttäjä -> käyttäjät -> valitse yksittäinen käyttäjä -> projektiroolit -välilehti -> liitä projekteihin) on muutettu siten, että käyttäjien liittäminen uusiin projektiin olisi helpompaa.Toimintoon on lisätty uusi suodatus ”Näytä projektit joihin käyttäjällä ei ole käyttöoikeuksia”.
 • Kumppanikäyttäjän lisäämiseen (organisaation pääkäyttäjä -> käyttäjien hallinta -> lisää kumppanikäyttäjä) on tehty muutoksia. Järjestelmä ilmoittaa, jos järjestelmästä löytyy sähköpostilla käyttäjä vaikka se olisi deaktivoitu.Jos haetaan käyttäjää, joka on jo organisaation kumppanikäyttäjä, näytetään ne valintadialogissa, jotta käyttäjä ei yritä lisätä samaa käyttäjää useampaan kertaan.
 • Lokinäkymään (organisaation pääkäyttäjä -> organisaation asetukset -> loki) on vaihdettu uusi taulukko-komponentti. Uudessa taulukossa on mm. seuraavat uudet ominaisuudet: tietojen vienti exceliin, sarakkeiden järjestystä voi muuttaa raahaamalla, päivämäärää pystyy rajaamaan suoraan taulukossa.

Korjaukset

 • Palvelutuotannon arviointi -raporttiin on optimoitu vastuutahon valinta.
 • Palvelupyyntöjen asetuksiin kohdetasolla on lisätty luokittelu-välilehdelle ohjeteksti, joka kertoo käyttäjälle tarkemmin mitä sivulla voi tehdä ja miten se toimii.
 • Dynaamiset käyttöoikeudet: Yksittäisen kohdesäännön kohteiden listaukseen on lisätty punaiset laatikot, niille kohteille jotka ovat rajoitettu kortilla.
 • Yhteyshenkilöiden toimialat näkyivät joissain tilanteissa väärin. Tämä on nyt korjattu.
 • Projektin hanketiedot-widget: Kun hiiri viedään hankealueen kuvan päälle, näytetään tekstinä aikaisemman nimen lisäksi myös hankealueelle syötetty kuvaus.
 • Hankerekisteri: Jos pääkäyttäjä teki uuden hankekorttimallin, mutta ei lisännyt siihen yhtään kenttään, tuli virhe kun korttimallia käytettiin uuden hankkeen luonnissa. Tämä on nyt korjattu.
 • Lajittelutyökalua on optimoitu.

Otamme mielellämme vastaan palautetta näistä tai aikaisemmin julkaistuista muutoksista. Palautetta voi lähettää asiakaspalveluumme support@buildercom.fi tai kommentoimalla suoraan tämän artikkelin alapuolelle.

Muutoksista lisätietoja asiakasvastaavaltanne tai asiakaspalvelusta.

Ota yhteyttä, niin palaamme pikaisesti asiaan!