BEM-versiopäivitys (18.4.2024)

BEM-palvelusta on julkaistu uusi versio 18.4.2024. Uusi versio sisältää alla mainitut muutokset ja korjaukset.

Muutokset

Dokumenttien metatietojen tuonti

 • Metatietojen tuontiin on lisätty omat kohde- ja projektikohtaiset oikeudet. Nyt käyttäjälle voi antaa kohde- tai projektikohtaisen oikeuden metatietojen tuontiin kohde- tai projektitasolla. Organisaatiotason oikeuteen ei ole tehty muutoksia. Uudet oikeudet pitää erikseen kytkeä päälle organisaatiolle Buildercomin toimesta jotta ne saa otettua käyttöön.

 

Kohteiden hallinta

 • Kohteiden hallintaan on toteutettu uusi käyttöliittymä.
 • Listanäkymässä näytetään jatkossa kaikki kohteet.
 • Perusyksiköt-välilehdellä näkee yhdellä kertaa kohteeseen liitetyt perusyksiköt sekä käytössä olevat moduulit ja kansiomallit.Perusyksiköiden lisäysdialogissa näytetään perusyksikköhierarkiat joissa on perusyksiköitä joita ei ole liitetty millekään kohteelle. Dialogista voi valita keltaisella korostetuista perusyksiköistä kohteelle lisättävät.Perusyksikön nimeä klikkaamalla pääsee valitsemaan perusyksiköllä käytettävän kansiomallin (jos dokumentinhallintaa ei ole vielä perustettu) ja valitsemaan käyttöön halutut ominaisuudet.
 • Ajantasaistustiedot on siirretty omalle välilehdelleen ja toimintaa on yhtenäistetty kohdetason kanssa samanlaiseksi. Valintoja voi muokata klikkaamalla riviä ja muokkaamalla valintoja dialogissa.
 • Käyttäjät-välilehden toimintaa on yhtenäistetty ja samat toiminnot löytyvät nyt sekä organisaatio- että kohdetasolta.Käyttäjien lisääminen tapahtuu kuten aiemminkin. Tämän lisäksi käyttäjiä voi lisätä myös muilta kohteilta. Ensin valitaan kohde.Kun ollaan valittu kohde, voidaan valita käyttäjät.
  Tässä tapauksessa valittu käyttäjä saa samat oikeudet kuin valitulla kohteella. Käyttäjälle asetetaan myös sama manuaalisten oikeuksien päättymispäivämäärä.Käyttäjän tietojen muokkaus onnistuu valitsemalla käyttäjä ja klikkaamalla Muokkaa-nappia. Dialogissa voi muokata rooleja sekä manuaalisten oikeuksien päättymispäivämäärää. Päättymispäivämäärän voi halutessaan myös poistaa.
 • Kohteen poistetuksi merkitseminen on terminä muutettu arkistoinniksi, eli kohteen voi nykyään arkistoida klikkaamalla Perustiedot-välilehdellä Arkistoi-nappia.Toiminnallisuus itsessään ei ole muuttunut. Arkistoinnissa vaaditaan syötettäväksi kommentti. Kohteen perusyksiköt merkitään poistetuiksi, ja kohde poistetaan kaikista sopimuksista ja kiinteistösalkuista. Kohde näkyy tämän jälkeen kohteiden hallinnan kohdelistauksessa Arkistoitu-statuksella. Sivuvalikon kohdelistauksesta kohteelle pääsee vain erillisellä oikeudella.
 • Kohteen tunnuksen ja nimen automaattiseen päivitykseen on tehty muutos. Jos hallinnollisella kiinteistöllä ei ole käytössä ID-kenttää, automaattista päivitystä ei ole mahdollista ottaa käyttöön kohteella.

 

Organisaation pääkäyttäjä – Projektit-näkymä

 • Projektilistauksessa ja siihen liittyvissä näkymissä on otettu käyttöön uusi taulukkokomponentti.

 

Projektien hallinta – hankeliitos

 • Organisaation yleisiin asetuksiin on lisätty projektin hankeliitosta koskeva asetus.Jos asetus on käytössä, projektia perustettaessa tai projektin tietoja muokatessa ei päivitetä projektin hankenumeroa tai nimeä kun tehdään hankeliitos.Muutos on huomioitu myös projektin perustamisessa kun käytetään malliprojektia.

 

Takuut

 • Takuista lähtevien muistutussähköpostien otsikoihin on lisätty sana ”Takuut” jotta vastaanottaja näkee heti että sähköpostissa on kyse takuusta.

 

Korjaukset

 • Järjestelmään on tehty tietoturvaparannuksia.
 • Voimassa olevan dokumenttijakelun pystyi lataamaan vaikka moduuli ei ollut enää päällä projektilla. Tähän on tehty muutos eikä jakeluita enää pysty lataamaan sen jälkeen kun projektilta poistetaan ominaisuus käytöstä. Sama korjaus on tehty myös kohdepuolen jakeluun. Jos jakelu sisältää tiedostoja eri perusyksiköistä ja yhdeltäkin perusyksiköltä on poistettu jakelutoiminto käytöstä, jakelua ei voi enää ladata.
 • Uutta hanketta ei pystynyt luomaan projektin perustamisessa ellei takuun päättymispäivämäärä ollut käytössä. Tämä on nyt korjattu.
 • Joissakin tilanteissa hallinnollisen kiinteistön tietojen tallentaminen ei onnistunut. Tämä virhetilanne on nyt korjattu.
 • Tontin tietoja ei pystynyt muokkaamaan eikä rakennusta siirtämään tontille jos tontilla ei ollut mitään identifioivaa tietoa syötettynä. Tämä on korjattu.
 • Perusyksikön muokkauksessa valintalistojen ja Kerrokset-kentän arvot näkyivät sattumanvaraisessa järjestyksessä. Valintalistojen valinnat näytetään jatkossa valintalistan mukaisessa järjestyksessä.
 • Kohdetasolla mallikoneen Excel-viennissä vietiin myös sellaiset kentät jotka oli piilotettu korttimallista. Jatkossa Excel-viennissä viedään vain ne kentät jotka ovat näkyvissä kortilla.

Otamme mielellämme vastaan palautetta näistä tai aiemmin julkaistuista muutoksista. Palautetta voi lähettää asiakaspalveluumme support@buildercom.fi

Muutoksista lisätietoja asiakasvastaavaltanne tai asiakaspalvelusta.

Ota yhteyttä, niin palaamme pikaisesti asiaan!