BEM-versiopäivitys (22.3.2024)

BEM-palvelusta on julkaistu uusi versio 21.3.2024. Uusi versio sisältää alla mainitut muutokset ja korjaukset.

Muutokset

Kiinteistörekisteri

 • Organisaatiotason kiinteistörekisterin muutoshistoriaan on lisätty uudet sarakkeet, ”Kohde” ja ”Hallinnollinen kiinteistö”. Uudet sarakkeet tulevat automaattisesti näkyviin. Ne voi halutessaan kytkeä pois päältä taulukon sarakevalinnasta. Muutoshistorian haku koskee myös näitä uusia sarakkeita. Sarakkeita ei ole lisätty kohdetasolle.
 • Perusyksikön luonti-, muokkaus- ja lukunäkymään on lisätty näkyviin perusyksikköhierarkia tontille, rakennukselle ja muulle yksikölle. Hierarkiaa ei näytetä hallinnollisella kiinteistöllä.

Huoltokalenteri

 • Huoltokalenteritehtävän kuittaukseen on lisätty mahdollisuus lisätä liitedokumentti. Jos liitedokumentti on valittu, kommentti on pakollinen tieto.Liitedokumentti näkyy tehtävän tiedoissa syötetyn kommentin alapuolella. Liite on ladattavissa tehtävällä, jolle se lisättiin, sekä paketista muodostuvilla myöhemmillä tehtävillä.Listanäkymissä näytetään tehtävän rivillä kuvake mikäli kuittauksessa on lisätty dokumentti.

Kohteen tarkastukset

 • Jatkossa kun tarkastuksen havaintoon liittyy pohjakuva ja kyseisestä kentästä tehdään jatkotoimenpide, pohjakuva viedään liitteenä valitulle jatkotoimenpiteelle, poikkeuksena kunnossapitotoimenpide.

 

Käyttöoikeuksien automaattinen poistaminen

 • Organisaation pääkäyttäjän työkaluihin on lisätty uusi näkymä, ”Käyttöoikeuksien automaattinen poisto”.Näkymässä listataan kaikki erilaiset automaattiset käyttöoikeuksien poistotoiminnot ja niiden aikarajat. Jos organisaatiolla ei jokin ominaisuus ole käytössä, aikarajan kohdalla näytetään ”Ei käytössä”-teksti.

Hankerekisteri

 • Organisaatiotason hankerekisteri on siirretty Pääkäyttäjä-valikosta sivuvalikkoon ”Projektit”- ja ”Ohjeet”-linkkien väliin.

Käyttöpäiväkirja

 • Käyttöpäiväkirjamerkintöjen listausten hakuehtoihin on lisätty mahdollisuus hakea samalla haulla luokittelun ja sen aliluokittelujen perusteella.Hakutulos sisältää siis kaikki hakuehtoihin osuvat käyttöpäiväkirjamerkinnät joilla on valittu luokittelu tai joku valitun luokittelun aliluokitteluista.

Yleinen dokumenttien valintakomponentti

 • Yleiseen komponenttiin on toteutettu ”Valitse kaikki myös alikansioista”-valinta. Toiminto valitsee kaikki dokumentit valitusta kansiosta sekä kaikista valitun kansion alikansioista. Käyttäjällä on oltava lukuoikeus kansioihin.

Kohteen InfoTV-näkymä

 • Kohteelle on toteutettu uusi, pelkistetty etusivunäkymä. Näkymä otetaan erikseen käyttöön organisaatiolle ja samalla valitaan widgetit jotka halutaan näkyviin. Näkymään pääsee kohteen Kiinteistötiedot-valikosta. Näkymässä näkyy kohteen murupolku sekä kohteen tunnus ja nimi. Etusivunäkymään voi tällä hetkellä valita näkyviin kolme widgettiä: Kohteen perustiedot, jossa näytetään kohteen etusivulle näkyviin valitut yhteystiedot; Käyttöpäiväkirja: Viimeisimmät merkinnät, jossa näytetään viimeisimmät käyttöpäiväkirjamerkinnät; Palvelupyynnöt: Avoimet palvelupyynnöt, jossa listataan kohteen avoimet palvelupyynnöt, viimeksi päivittynyt ensin. Widgettien tiedot päivittyvät automaattisesti 5 minuutin välein.

Kohteen dokumenttijakelu

 • Kohteelle on toteutettu dokumenttijakelu. Toiminto pitää sisällään vastaavat toiminnallisuudet mitä projektilla. Jakelu-toiminto otetaan erikseen käyttöön organisaatiolle. Kun jakelu-toiminto otetaan käyttöön kohteelle, se laitetaan päälle perusyksikkökohtaisesti kuten muutkin moduulivalinnat.Dokumenttijakelu-toiminto näkyy tämän jälkeen Dokumentit-valikossa. Näkymässä voi tarkastella oikeuksien puitteissa omia jakeluitaan tai koko kohteen jakeluita. Jakeluita voi luoda, muokata tai poistaa. Dokumentteja lisättäessä näytetään vain ne kohteen perusyksiköt joilla jakelutoiminto on käytössä.Jos jakeluun on valittu tietoturvaluokiteltua aineistoa, jakelua ei voi tallentaa. Tietoturvaluokiteltu aineisto täytyy poistaa jakelusta jotta tallennus onnistuu. Tietoturva-aineiston tarkastus on muutettu organisaatiokohtaiseksi, ja luokitteluja voi jatkossa olla useita. Tämä muutos on tehty myös projektin dokumenttijakeluihin.Jakelun voi ladata jakeluun generoidulla linkillä. Kohdepuolella on toteutettu erillinen jakelunäkymä ulkopuoliselle lataajalle jossa lataajan tulee ensin hyväksyä sivuston tietosuojaseloste. Muutos tullaan toteuttamaan myös projektipuolelle lähiaikoina. Kirjautuneelle käyttäjälle lataus alkaa automaattisesti heti näkymään siirtyessä.Lisäksi organisaation pääkäyttäjän työkaluihin on lisätty Kohteet-välilehdelle kohteen jakelua koskevat lokitapahtumat: ”Dokumentti lisätty dokumenttijakeluun” ja ”Dokumenttijakelu ladattu”. Lataajista, jotka eivät ole kirjautuneet järjestelmään, näytetään IP-osoite.

Korjaukset

 • Työmääräintä kommentoitaessa ja kuitattaessa Liitedokumentit-kentässä ei aiemmin näytetty valittujen tiedostojen lukumäärää. Tämä on nyt korjattu.
 • Projektin tarkastuksissa havaittiin virhetilanne kun käytössä oleva sijaintilista pystyttiin poistamaan. Tähän on nyt tehty muutamia korjauksia. Sijaintilistaa ei voi poistaa tarkastuspohjalta jos siihen liittyy keskeneräisiä tarkastuksia. Sijaintilistaa ei voi myöskään poistaa kokonaan Sijaintilistat-välilehdellä jos sijaintilista on käytössä tarkastuspohjalla.
 • Järjestelmäkorttien näkymässä havaittiin ongelma järjestelmien näyttämisessä jos kohteelle oli liitetty hallinnollinen kiinteistö ja rakennus muttei tonttia. Tämä on nyt korjattu.

 

Otamme mielellämme vastaan palautetta näistä tai aiemmin julkaistuista muutoksista. Palautetta voi lähettää asiakaspalveluumme support@buildercom.fi

Muutoksista lisätietoja asiakasvastaavaltanne tai asiakaspalvelusta.

Ota yhteyttä, niin palaamme pikaisesti asiaan!