BEM-versiopäivitys (25.1.2024)

BEM-palvelusta on julkaistu uusi versio 25.1.2024. Uusi versio sisältää alla mainitut muutokset ja korjaukset.

Muutokset

Kiinteistörekisteri

 • Kiinteistörekisteriin on toteutettu uusi käyttöliittymä. Listauksessa listataan oletuksena kaikki organisaation perusyksiköt joita ei ole merkitty poistetuiksi.Listauksen järjestystä voi muuttaa sekä tietoja voi suodattaa taulukossa. Listausta voi suodattaa myös niin että näkyvissä on vain orvot perusyksiköt (perusyksiköt joita ei ole liitetty mihinkään kohteeseen) tai poistetuiksi merkityt perusyksiköt. ”Vie Exceliin”-painike tallentaa listaukseen valitut tiedot Excel-tiedostoon. ”Valitse sarakkeet”-napin takaa taulukkoon voi valita juuri ne tietokentät jotka haluaa eri perusyksiköistä näkyviin.Listauksessa perusyksikön nimeä klikatessa avautuu dialogi josta näkee perusyksikölle syötetyt tiedot.Perusyksikön tiedoissa listataan myös siihen liittyvä kohde sekä hankkeet ja projektipankit.Dialogissa perusyksikön tiedot voi tulostaa oikean yläreunan Tulosta-napista. Muokkaus tapahtuu oikean alareunan Muokkaa-napista. Muokkausnäkymässä voi muokata perusyksikön tietoja sekä liittää perusyksikön hankkeisiin ja projekteihin. Lisätoiminnot-valikosta käyttäjä voi merkitä perusyksikön poistetuksi (tai palauttaa poistetuksi merkityn perusyksikön), liittää perusyksikön kohteeseen jos liitosta ei ole vielä tehty, siirtää perusyksikön jonkin toisen perusyksikön alle, tai luoda uuden kohteen jos perusyksikköhierarkiaa varten ei ole vielä perustettu kohdetta.
 • Uuden hallinnollisen kiinteistön luominen aloitetaan klikkaamalla ”Lisää hallinnollinen kiinteistö”-nappia. Ensin valitaan käytettävä korttimalli:Tämän jälkeen avautuu dialogi jossa syötetään perusyksikölle halutut tiedot. Pakolliset tiedot on merkitty tähdellä. Pakollisten tietojen puuttumisesta ilmoitetaan käyttäjälle Tallenna-nappia painettaessa.Tallennuksen jälkeen perusyksikön tiedot näytetään lukunäkymässä.Tontin lisääminen kiinteistölle onnistuu valitsemalla kiinteistö ja klikkaamalla ”Lisää perusyksikkö”-nappia. Tontin luominen onnistuu samalla tavalla kuin kiinteistön. Rakennuksen lisääminen tontille onnistuu valitsemalla listauksesta tontti ja klikkaamalla ”Lisää perusyksikkö”-nappia. Tällöin valitaan ensin perusyksikön tyyppi ja sen jälkeen perusyksikkömalli.Vanhassa käyttöliittymässä pystyi katsomaan vain yhden perusyksikön muutoshistoriaa kerrallaan. Uudessa käyttöliittymässä pystyy selaamaan koko kiinteistörekisterin muutoshistoriaa.

 

Kohdetason kiinteistötiedot

 • Kohdetason kiinteistötietojen näkymään on toteutettu uusi käyttöliittymä. Näkymässä listataan kohteeseen liitetyt perusyksiköt. ”Vie Exceliin”-painike tallentaa listaukseen valitut tiedot Excel-tiedostoon. ”Valitse sarakkeet”-napin takaa taulukkoon voi valita juuri ne tietokentät jotka haluaa eri perusyksiköistä näkyviin. ”Muutoshistoria”-napin takaa pystyy selaamaan kohteen perusyksiköiden muutoshistoriaa.Näkymässä voi tarkastella yksittäisen perusyksikön tietoja, muokata perusyksikön tietoja sekä tulostaa perusyksikön tiedot.

 

Organisaation pääkäyttäjän työkalut – Yleinen taulukkokomponentti

 • Uusi taulukkokomponentti on nyt otettu käyttöön organisaation tiedotteissa sekä valintalistojen ja kansiomallien listauksissa.

 

Organisaation pääkäyttäjän työkalut – Kansiomallit

 • Uuden kansion lisäykseen on tehty muutos. Jatkossa uusi kansio tulee hierarkiassa viimeiseksi.
 • Kansiomallien hallintaan on tehty muutos projektin oletusroolien oikeuksien hallintaan. Oletusroolien oikeuksiin tehtävät muutokset tallentuvat jatkossa heti vain kansiomalliin. Oikeuksien valuttaminen projekteille tapahtuu tausta-ajona joten muutokset eivät välttämättä näy heti kansiomallia käyttävillä projekteilla.

 

Organisaation pääkäyttäjän työkalut – Työnkulku

 • Organisaation asetuksiin on lisätty uusi asetus liittyen työnkulkuihin. Käyttäjä voi asettaa määräajan päivinä johon mennessä työnkulku on tarkastettava/hyväksyttävä. Jos työnkulkua ei tarkasteta/hyväksytä määräajan kuluessa, tarkastajalle/hyväksyjälle lähetetään sähköpostimuistutus koskien työnkulkua.

 

Korjaukset

 • Järjestelmään on tehty lukuisia tietoturvapäivityksiä.
 • Organisaation pääkäyttäjän työkaluissa käytössä olevan taulukkokomponentin korostusväri on korjattu.
 • Joissakin näkymissä oli mahdollista avata kaksi erilaista mobiilivalikkoa. Nämä näkymät on nyt korjattu niin että käytössä on vain yksi mobiilivalikko.
 • Yleinen kumppanikäyttäjien poisto-ominaisuus poisti käyttäjän organisaation kumppanikäyttäjistä liian aikaisin joissain tilanteissa. Tämä virhe on nyt korjattu.

 

Otamme mielellämme vastaan palautetta näistä tai aiemmin julkaistuista muutoksista. Palautetta voi lähettää asiakaspalveluumme support@buildercom.fi

Muutoksista lisätietoja asiakasvastaavaltanne tai asiakaspalvelusta.

Ota yhteyttä, niin palaamme pikaisesti asiaan!