BEM-versiopäivitys (25.5.2023)

BEM-palvelusta on julkaistu uusi versio 25.5.2023. Uusi versio sisältää alla mainitut muutokset ja korjaukset.

Muutokset

Turvapankki

 • Turvapankki on uusi ominaisuus joka voidaan erikseen ottaa käyttöön organisaatiolle. Uudet tietoturva-asetukset sisältävät seuraavat ominaisuudet: ilmoituksen näyttäminen projektille siirryttäessä, esikatseluohjelman avaaminen tiedostolinkistä tiedoston latauksen sijaan, dokumenttijakelutoiminnon estäminen pankissa. Jatkossa projektipankin kopioinnissa huomioidaan kopioitavan pankin tietoturva-asetukset.
  Asetukset tulevat valittaviksi projektin yleisiin tietoihin omaan osioonsa. Samaan osioon on siirretty myös ”Kaksivaiheinen tunnistus”-asetus joka on toteutettu jo aiemmin ja säilyy omana asetuksenaan. ”Jakelutoiminto pois käytöstä”-asetus poistaa jakelutoiminnon käytöstä ko. pankista. Jakelutoimintoa ei voi valita pankille käyttöön jos kyseinen asetus on käytössä. Projektin ilmoitus-valinnassa näkyviä ilmoituksia hallinnoidaan omassa osiossaan organisaation pääkäyttäjän työkaluissa.Organisaatiolle voi luoda useita ilmoituksia.Ilmoitus voidaan valita oletusilmoitukseksi jolloin ilmoitus valitaan käyttöön automaattisesti kun ”Projektin ilmoitus”-ominaisuus otetaan käyttöön projektipankissa. Organisaation tapahtumalokista näkee milloin ilmoitus on otettu projektilla käyttöön ja milloin se on poistettu käytöstä hakemalla ”Projektin ilmoitus”-tapahtumaa.Kun pankissa on otettu käyttöön ”Projektin ilmoitus”-asetus, pankkiin siirryttäessä käyttäjälle näytetään valittu ilmoitus. Käyttäjän tulee vahvistaa lukeneensa ilmoituksen päästäkseen pankkiin. Jos käyttäjä päättää peruuttaa toiminnon, käyttäjä ohjataan organisaation etusivulle. Kyseisen pankin vahvistus on voimassa istunnon ajan.
  ”Esikatseluohjelman käyttö”-asetus avaa oletuksena tiedostot esikatseluohjelmaan. Näin vältetään tiedostojen tarpeeton lataaminen omalle koneelle. Tiedoston voi kuitenkin tarvittaessa ladata omalle koneelle klikkaamalla ”Lataa”-nappia näkymissä.

Organisaation pääkäyttäjän työkalut

 • Organisaation pääkäyttäjän työkaluihin on lisätty uusi näkymä, ”Yleiset asetukset”.
  Tällä hetkellä näkymässä on vain yksi asetus. Tulemme lisäämään kyseiseen näkymään pikku hiljaa lisää asetuksia joita organisaation pääkäyttäjä voi hallinnoida.

Kohteen hankelistaus

 • Jos organisaation yleisissä asetuksissa on otettu käyttöön asetus ”Näytetään oletuksena vain hankkeet joihin liittyy projektipankki”, kohteen hankelistausta suodatetaan automaattisesti niin että näytetään heti vain ne hankkeet joihin liittyy projektipankki.
 • Hankkeen kuvaus-ikkunaa on levennetty.

Korjaukset

 • Järjestelmään on tehty yleisiä tietoturvakorjauksia koskien organisaation pääkäyttäjän työkaluja, hankerekisteriä, kohteen asetuksia ja kohdetason hankelistausta.
 • Huoltokalenteritehtävien generoitumisessa oli ongelmaa tietyissä tapauksissa. Tämä on nyt korjattu.
 • QR-koodien tulostamisessa oli ongelmaa tekstien osalta. Tämä on korjattu.
 • Tilakorttien Excel-tuontiin on tehty korjaus koskien tilannetta jossa tuonti epäonnistui ensimmäisellä kerralla ja toisella kerralla yritettiin tuoda samaa tiedostoa.
 • Uuden tilakortin luonnissa ilmenneeseen virhetilanteeseen on tehty korjaus.
 • Perusyksikölle ja perusyksikön osalle ei pystynyt lisäämään samaa järjestelmää. Tämä on nyt korjattu.

Otamme mielellämme vastaan palautetta näistä tai aikaisemmin julkaistuista muutoksista. Palautetta voi lähettää asiakaspalveluumme support@buildercom.fi tai kommentoimalla suoraan tämän artikkelin alapuolelle.

Muutoksista lisätietoja asiakasvastaavaltanne tai asiakaspalvelusta.

Ota yhteyttä, niin palaamme pikaisesti asiaan!