Buildercomin perustajaosakas Juha Aspiselle yli-insinöörin arvonimi

Buildercomin perustajaosakas rakennusinsinööri Juha Aspiselle on myönnetty presidentin esittelyssä 17.05.2019 yli-insinöörin arvonimi.

Jyväskyläläinen Juha Aspinen on ollut mukana kehittämässä rakennusalan tietopalveluita vuodesta 1981 ensin Jyväsdatassa (sittemmin Jydacom Oy) ja vuodesta 2000 lähtien Buildercom Oy:ssa. Tällä hetkellä Juha toimii Buildercomin liiketoimintakehityksen johtajana sekä hallituksen tehtävissä.

 

Buildercomin toimitusjohtaja Heikki Rouhesmaa (vas.) ja perustajaosakas Juha Aspinen (oik.).

 

Buildercomin toimitusjohtaja Heikki Rouhesmaa kyseli Juhalta päällimmäisiä ajatuksia saavutetusta arvonimestä.

 

Mitä pidät tärkeimpänä asiana tämän huomionosoituksen saamisessa?

”Uskon roolini yrityskehityksestä vastaavana yrityksissämme Jyväsdata-Jydacomilla ja sittemmin Buildercomilla mahdollistaneen minulle paikan, jolla rakennus- ja kiinteistöalojen tiedonhallintaa on maassamme yhtäällä kehitetty ja toisaalta jalkautettu useille sadoille asiakkaille, tuhansille projekteille ja kohteille sekä kymmenille tuhansille käyttäjille.

Toki on myönnettävä, että näiden lähes kolmenkymmenen vuoden aikana eniten ideoita ja ohjausta on tullut tarjoamiemme palveluiden käyttäjiltä. Tuotekehityksemme ja asiakkaidemme arjen sekä yliopistojen, Tekesin ja VTT:n tutkimushankkeiden välissä oleminen on ollut sangen antoisaa.

Kaiken kaikkiaan koen tämän huomionosoituksen kohdistuvan myös yrityksemme henkilöstöön ja toimintamalleihin, joita olemme rakentaneet. Esimerkkinä yhteiskuntavastuuraportointi, toiminnan Green Card -laatujärjestelmä ja kansallinen turvallisuusauditointikriteeristö Katakri. Ennen kaikkea tämä on osoitus arvostuksesta yhdessä tekemäämme työtä kohtaan”, Juha kuvailee hyväntuulisena ja tapansa mukaan innostuneena.

 

Mikä aikanaan ajoi rakennusliikkeestä tietotekniikan pariin?

”Meillä oli Tampereen Tekussa 12 kilotavun kapasiteetilla oleva lähes huoneen kokoinen Nova-merkkinen tietokone valmistuessani vuonna 1975. Opettajat sanoivat, että siinä on tulevaisuus. Kun mikrot tulivat, aloitimme yhteistyön Jyväsdatalla 1981, ja loppu onkin historiaa. Oma toimialaosaamiseni yhdistettynä tietotekniikan hallitseviin Datalaisiin tuotti aluksi palveluita ja ohjelmistoja rakennusliikkeille ja sittemmin Buildercomissa koko rakennetun ympäristön omistajille.”

 

Olit välissä jo menossa ulkomaillekin – onko tällä hetkellä katseita Suomen ulkopuolelle?

”Meillä oli Tekesin kanssa projekteja, joilla kartoitimme suomalaisten mahdollisuuksia päästä maailmalle toimialan palveluilla. Kävimme toistakymmentä kertaa Moskovassa ja Dubaissa melko pitkällekin viedyissä neuvotteluissa vuosina 2008 – 2014. Maailman markkinoiden eläessä omaa elämäänsä emme sitten kuitenkaan lopulta päättäneet sinne panostaa tuon enempää. Nyt olemme tutkimassa Skandinavian mahdollisuuksia, kun Buildercomiin tuli pari vuotta sitten mukaan ruotsalaisomisteinen pääomasijoittaja.”

 

Olet myös ollut aktiivinen työn ulkopuolella, niin paikallisella kuin valtakunnallisellakin tasolla.

”Olen ollut Nuorkauppakamarin ja RIA:n toiminnoissa aktiivisena hallitustyössä ja puheenjohtajanakin paikallisesti. Valtakunnan tasolla olin RIA-liiton hallituksessa ja työvaliokunnassa.

Maanpuolustustyö Rakennuspoolin ja Rakentajajoukkojen puitteissa on myös pitänyt kiireisenä. Lisäksi olin mukana RIA-golfin käynnistämisessä ja Rago Not Open -tapahtuman järjestelyissä, molemmissa yli 30 vuotta. Ja kaikki nämähän toki jatkuvat eri muodoissaan vastakin”, Juha toteaa.

 

Yli-insinööri on Tasavallan presidentin myöntämä arvonimi, joka myönnetään menestyksekkään yritystoiminnan tuloksena Suomessa ansioituneelle insinöörille.

Ota yhteyttä, niin palaamme pikaisesti asiaan!