Toimitusjohtajan katsaus kuluneeseen vuoteen

Kestävä rakentaminen torjuu ilmastonmuutosta

Kun vuotta 2019 miettii – ja kohta päättymässä oleva vuosi on ollut mielestäni hyvin vaiherikas maailman eri näyttämöillä – nousee päällimmäiseksi mieleen ilmastonmuutoskeskustelu. Aiheesta on tullut yleinen keskustelunaihe arkeen ja juhlaan, joitain aihe ahdistaa ja toisia se innoittaa tarttumaan toimeen ilmastonmuutoksen torjumiseksi. Monet miettivät mitä itse asian eteen voi tehdä. Mielipiteitä ja erilaisia näkemyksiä tulee koko ajan lisää, sitä mukaa kun tietoisuus eri elämänalueiden ympäristövaikutuksista kasvaa. Esimerkiksi erityistä lentoveroa, jolla kompensoitaisiin lentämisen aiheuttamia kasvihuonepäästöjä, on ehdotettu Suomessa.

Erään laskelman mukaan vuotuisista globaaleista hiilidioksidipäästöistä 22 % aiheutuu logistiikasta (ml. lentäminen), 11 % rakentamisesta ja 28 % rakennetun ympäristön käyttämisestä ja operoinnista. Voimme siis kaikki vaikuttaa ilmastonmuutoksen torjunnassa rakentamalla tehokkaasti ja pitämällä kiinteistöistä hyvää huolta. Buildercomin BEM-palvelu auttaa rakennuksen elinkaaren eri vaiheiden hallintaa, myös ilmastonmuutosta torjuen.

 

BEM-palvelun jatkuva kehitys

Olemme kehittäneet BEM-palveluamme vuoden mittaan monella tapaa. Esimerkiksi BEM-Tarkastukset -moduuli, jolla rakentamisen ja kiinteistöylläpidon tarkastukset tehdään suoraan kohteessa mobiililaitteella ja linkitetään kiinteistön huoltokirjaan, on saanut hyvän vastaanoton.

Alkuvuonna julkaistiin BEM-Projektien uusi monin tavoin paranneltu ja optimoitu käyttöliittymä, jossa on panostettu erityisesti mm. palvelun mobiilikäytettävyyteen. Syksyllä kiinteistöylläpidon tuoteperheemme laajeni BEM-Tutkimuksilla ja katselmuksilla sekä BEM-Työmääräin -toiminnolla.

 

Kasvun ja muutoksen vuosi

Buildercomin osalta vuosi on ollut kasvun ja muutoksen aikaa. Maaliskuussa Miragel Oy tuli yrityskaupalla osaksi Buildercom Groupia, ja tarjoamamme laajeni kiinteistöomaisuuden hallinnan puolella merkittävästi. Miragelin Haltia-tuotteilla hallitaan tehokkaasti ja luotettavasti kiinteistöjen vuokraamisprosessia sekä kiinteistöomaisuuden arvoja, tuottoja ja kuluja. BEM- ja Haltia-järjestelmät yhdessä muodostavat vahvan kokonaisuuden kiinteistöjen hallintaan. Samalla työntekijämäärämme kasvoi ja nyt meitä on melkein 40. Kehitämme jatkossakin palveluitamme asiakaslähtöisesti ja asiakasta kuunnellen.

Ensi vuoden syksyllä Buildercom täyttää 20 vuotta, lähdemme juhlavuoteemme hyväkuntoisena ja hyvillä mielin – innokkaina tuomaan yhä paremmin asiakkaitamme palvelevia ratkaisuja markkinaan.

 

Haluan kiittää kaikkia yhteistyökumppaneitamme ja erityisesti asiakkaitamme yhteistyöstä vuoden 2019 aikana ja toivottaa hyvää joulunodotusta.

Heikki Rouhesmaa
Toimitusjohtaja, Buildercom Oy

Ota yhteyttä, niin palaamme pikaisesti asiaan!