Vuosikatsaus 2021 – toimitusjohtajan tervehdys

Pian päätökseen tuleva vuosi 2021 on yleisemmin ajateltuna ollut sopeutumisen vuosi: on ymmärretty, että koronavirus on edelleen riesana emmekä tiedä koska pääsemme siitä kokonaan eroon. Olemme sopeutuneet uuteen työnteon malliin, etätöistä on tullut arkipäivää, kunhan työtehtävät ovat sen mahdollistaneet. Myös vapaa-ajan vietto ja etenkin matkustaminen on erilaista kuin ennen korona-aikaa. Mutta kaikkeen tottuu, ja muutokset ovat samalla pakottaneet kehittämään toimintatapoja myös parempaan suuntaan.

Tänä vuonna ymmärrys ilmastonmuutoksesta ja sen vaikutuksista on myös lyönyt itsensä lopullisesti läpi. Ongelma on iso ja yhteinen riippumatta siitä, missä elämme ja asumme. Rajallisten resurssien järkevä käyttäminen ja kierrättäminen on entistä tärkeämpää. Suomen hiilijalanjäljestä yli kolmannes aiheutuu rakennuksista ja rakentamisesta, joten oikeanlainen rakentaminen ja huolellinen kiinteistönpito ovat keskeisessä roolissa ilmastonmuutoksen torjunnassa.

Meillä Buildercomilla vuosi on ollut työntäyteinen ja tuloksekas monella mittarilla. Saimme vuoden aikana merkittävän määrän uusia asiakkuuksia ja samalla BEM-palvelumme jalansija kotimaisen rakennetun ympäristön tiedonhallinnassa vankistui entisestään. Kuluvan vuoden aikana olemme myös saaneet uuden pääomistajan, monialayhtiö Storskogenin. Arkinen aherruksemme ei Storskogenin mukaantulon jälkeen ole muuttunut, vaan jatkamme pitkäjänteistä työtämme asiakkaidemme eteen kuten ennenkin.

BEM-palvelun kehittäminen on jatkunut suunnitellusti ja kehitystahti ollut tiivis. Kunnossapidon osio on laajentunut Käyttöiät ja kunnossapitojaksot -moduulilla, sekä piakkoin julkaistavalla Takuut-moduulilla. Lisäksi on tehty paljon erilaisia tuotteiden jatkokehitysprojekteja, näistä uusimpina mainittakoon sähköisen kilpailutuksen kysymykset ja vastaukset -ominaisuus. Sisäilma-asiat ovat olleet kovasti tapetilla myös kuluvana vuonna, ja sisäilmaseurannan työkaluihimme on tehty muun muassa koko prosessin seurattavuutta helpottava raportti. Aktiivinen kehitystyömme jatkuu myös vuonna 2022 ja paljon uutta mielenkiintoista on tulossa.

Myös konserniyhtiö Miragelin Haltia-tuotetta on kehitetty vuoden mittaan intensiivisesti ja alkuvuodesta 2022 tuomme markkinoille Haltian version 15, jota tulemme esittelemään tarkemmin muun muassa vuoden alussa pidettävässä webinaarissa.

Lähdemme alkavaan vuoteen täynnä intoa ja tarmoa: organisaatiomme ja tarjoamamme ovat hyvässä kunnossa! Kohdemarkkinamme on hyvä, ja on todennäköistä, että tilanne kehittyy suotuisasti vuoden aikana.

Keväällä pääsemme myös toivon mukaan pitkästä aikaa tapaamaan toisiamme suuremmalla joukolla, kun Buildercomin vuosittaiset Käyttäjäpäivät järjestetään Helsingissä 5.-6.5.2022.

Haluan kiittää yhteistyökumppaneitamme, asiakkaitamme ja henkilöstöämme vuodesta 2021 ja toivottaa oikein hyvää joulunodotusta!

 

Heikki Rouhesmaa
Toimitusjohtaja, Buildercom Oy

Ota yhteyttä, niin palaamme pikaisesti asiaan!