Case Atria

Atria luottaa Buildercomiin

Dokumentoinnin helppous ja luotettavuus, nopea tiedonvaihto sekä kustannusten seuranta ja hallinta. Siinä keskeisimmät syyt siihen, miksi Atria luottaa rakennushankkeissaan Buildercomiin.

Viidentoista viime vuoden aikana Atria-konserni on investoinut tuotantolaitoksiinsa noin 600 miljoonaa euroa, joista valtaosan Nurmoon. Kyse on ollut todella suurista rakennusprojekteista.

”Viimeiset vuodet olemme toimineet kokonaan Buildercomin järjestelmän avulla. Rakennushankkeemme ovat kansainvälisiä, ja tietoihin pääsee helposti kaikkialla maailmassa”, Atrian kiinteistöjohtaja Pauli Tuominen toteaa.

Buildercomin tuotteista projektitietopalvelut ovat Atrialla päivittäisiä työkaluja. Erityisen suuri etu on Tuomisen mielestä nopea tiedonvälitys, sillä jokainen saa tiedon muutoksista heti.

Muitakin hyötyjä hänen on helppo luetella. Projektitiedot ovat kaikkien käytössä samaan aikaan, ja tieto säilyy. Töitä voi tehdä, vaikka ei työpaikalla olisikaan, ja piirustusten kopiointi käy vaivattomasti. Myös huolto- ja kunnossapitoasiat hoituvat samalla pohjalla. Lisäksi työmaalla otettujen valvontaan liittyviä valokuvia voi säilyttää järjestelmässä.

Parhaillaan Atrialla on menossa kolme suurta, yhteensä noin 70 miljoonan euron rakennushanketta, joista mittavin on Nurmon uusi logistiikkakeskus. Teollisuusrakentaminen on täysin erilaista verrattuna vaikkapa talonrakentamiseen. Kaikki tapahtuu tuotantoprosessin ehdoilla.

Nyrkkisääntönä voi sanoa, että kaksi kolmasosaa investoinnin hinnasta on prosessiin liityviä kustannuksia eli koneita ja laitteita. Buildercomiin siirtymisen myötä kustannusseuranta ja -hallinta on Atrialla kehittynyt merkittävästi.

”Koska rakentamisen vaatimukset ovat näin kovat, on lähtötietojen jakaminen ja ymmärtäminen tärkeää. Buildercomin ansiosta lähtötiedot on helppo tarkistaa, eivätkä ne muutu matkan varrella. Näin tulevien ongelmien ja inhimillisten virheiden riski pienenee”, Tuominen sanoo.

Julkaistu BuilderNewsissä 1/2005.

"Buildercomin ansiosta lähtötiedot on helppo tarkistaa, eivätkä ne muutu matkan varrella. Näin tulevien ongelmien ja inhimillisten virheiden riski pienenee"
Atria-konserni on hyödyntänyt Buildercomin projektitietopalveluita tuotantolaitostensa rakennushankkeissa.

Ota yhteyttä, niin palaamme pikaisesti asiaan!