Case Rakennus-Kontio

Mikkeliläinen Rakennus-Kontio Oy on käyttänyt Buildercomin SiteInfoa pilottiluontoisesti omien toimitilojensa työmaalla. Palvelun avulla asiat ovat paremmin hallittavissa työmaalla. Se on tuonut myös lisää järjestelmällisyyttä laadunvarmistukseen ja nopeuttanut tiedonkulkua.

Buildercom oli jo entuudestaan tuttu yritys Rakennus-Kontion RI Paavo Kontiolle, kun hän päätti pohdinnan jälkeen kokeilla SiteInfo-palvelun soveltuvuutta pienempään rakennushankkeeseen.
– Halusin kokeilla, miten SiteInfo-palvelu soveltuisi pienelle työmaalle. Oli varsin sopivaa, että pilottihankkeeksi valikoitui oma rakennusprojektimme.

Ohjelma otettiin käyttöön koko rakennusorganisaatiossa heti työmaan perustamisen jälkeen. Buildercomin ihmiset kävivät paikan päällä pitämässä puolen päivän mittaisen koulutussession, johon osallistuivat suunnittelijat, sivu- ja aliurakoitsijat sekä valvoja. Kaikki käyttäjät ottivat ohjelman tyytyväisenä vastaan.
– Aina vain puhutaan ja puhutaan tietotekniikan mahdollisuuksista, mutta pienillä työmailla ei uskalleta ottaa käyttöön näin järeää asetta. Se on sääli, sillä ainakin meidän käyttöömme uusi palvelu on soveltunut kuin nenä päähän, kiittelee Paavo Kontio.

Tarkka raportointi varmistaa laadun

SiteInfo-palvelu kattaa monipuolisesti rakennushankkeen tiedonhallintaan liittyvän dokumentoinnin. Kontio listaa mielellään SiteInfo-palvelun plussia:
– SiteInfossa faktat pysyvät yhdessä paikassa, jossa ne ovat kaikkien käytettävissä. Palvelun käyttö netin kautta on varsin näppärää: esimerkiksi tavarantoimittajat voivat lisätä huoltokirjaan oma-aloitteisesti tietoja.
Lisäksi kuvagalleria kerää koosteet kaikista palveluun tallennetuista digitaalikuvista. Nyt digikameralla tallennetaan työmaan päivittäinen tilanne kuvagalleriaan ja työmaapäiväkirjaan.
– Olemme kaikki digikuvista innoissamme. Ne lisäävät laadunvarmennusta ja havainnollistavat työmaan tilannetta. Kuvat täsmentävät ja detaljoivat tietoa, kertoo Kontio.

Ominaisuuksia mukaan vähän kerrallaan

Kontio uskoo, että SiteInfo-palvelu soveltuu yhtä lailla sekä uudis- että korjausrakentamiseen.
– SiteInfo-palvelu on tullut meille jäädäkseen. Käyttöönoton kynnys oli paljon pienempi kuin luulimme. Ohjelma on antanut meille paljon ahaa-elämyksiä.

"Faktat pysyvät yhdessä paikassa, jossa ne ovat kaikkien käytettävissä"
Mikkeliläinen Rakennus-Kontio Oy on käyttänyt Buildercomin SiteInfoa pilottiluontoisesti omien toimitilojensa työmaalla.

Ota yhteyttä, niin palaamme pikaisesti asiaan!