Case T2H

Projektipankki apuna Ihanien kotien rakentamisessa

T2H työmaalla
Kuva: T2H:n kuva-arkisto

T2H Rakennus Oy on pääkaupunkiseudulla ja Pirkanmaalla toimiva uusien kerros- ja rivitalokohteiden rakennuttaja. T2H rakentaa parhaillaan noin 1 700 uutta Ihanaa kotia, hyödyntäen kaikissa uusissa rakennushankkeissaan Buildercomin BEM-projektipankkia. Pilvipohjaisen ohjelmiston avulla kaikki tärkeä data on tallessa samassa paikassa, sitä tarvitsevien osapuolten käytettävissä.

Projektipankki tukee rakennusprosessin eri vaiheita

Projektipäällikkö Matias Marjasen vastuulla on, että T2H:n hankkeet tulevat hoidetuksi kunnolla ja suunnitellun mukaisesti alusta loppuun saakka. Tehtäväkirjoon kuuluu mm. suunnitteluohjausta sekä hankinnan, myynnin ja työnjohdon esimiestehtävät rekrytointia unohtamatta. Projektipankkia Marjanen käyttää päivittäin eri asioiden tarkistamiseen, esimerkiksi mikäli työmaakierroksella tulee ilmi epäselvyyksiä.

Projektipankin toiminnoista T2H hyödyntää erityisesti sähköistä kilpailutusta, jonka avulla kerätään materiaalit ja valitaan urakoitsijat, joille sähköinen tarjouspyyntö lähetetään.
”Sähköinen tarjouspyyntöjen lähettäminen on se suurin yksittäinen käyttämämme toiminto, minkä lisäksi mm. työnjohto tarvitsee suunnitelmia, joiden läpikäynti ja tarkastaminen onnistuu helposti BEM:in kautta”, Marjanen kertoo. Projektipankin kautta tilataan myös kopiotilaukset suoraan työmaalle tai urakoitsijalle sekä hallitaan isoa määrää suunnitelmia ja muita dokumentteja. Dataa T2H:lla on palvelussa noin 55 GB, tiedostoja yli 60 000 kappaletta.

T2H:n omista työntekijöistä käytännössä jokaisella on tunnukset projektipankkiin. ”Hankinnan lisäksi projektipankkia käyttää eniten työmaahenkilöstö. Myös eri urakoitsijat, kuten talotekniikkaurakoitsijat ja palokatkourakoitsijat, sekä suunnittelijat tarvitsevat projektipankkia mm. suunnitelmapäivitysten lisäämiseksi ja niiden lataamiseksi”, Marjanen kuvailee.

Projektipankin tulee olla kaikille helppo käyttää

BEM-Projektien vuonna 2019 julkaistussa uudessa käyttöliittymässä on panostettu erityisesti selkeyteen, käyttäjäkohtaisesti räätälöitäviin toimintoihin ja tehokkaisiin hakuominaisuuksiin, joiden avulla oikean tiedon löytyminen helpottuu ja käyttäjän liikkuminen palvelussa nopeutuu.

Projektipankkia päivittäin käytettäessä T2H:lle on tärkeää, että järjestelmä on helppokäyttöinen koko projektihenkilöstölle. Erityisesti urakoitsijoiden kilpailutuksissa aikaa säästyy huomattavasti. ”Palvelu on kaikkiaan aika yksinkertainen ja asioita nopeuttava. Pystymme mm. keräämään urakoitsijaluetteloita, ja erityisesti tarjouspyyntövaiheessa projektipankki on meille todella hyödyllinen työkalu. On erittäin tärkeää, että ihan kaikkien on helppo käyttää järjestelmää”, Marjanen summaa.

 

T2H Rakennus Oy on luotettava ja ammattitaitoinen, kotimainen rakennuttaja. T2H rakentaa Ihania koteja pääkaupunkiseudulla ja Pirkanmaalla. Yritys toimii perustajaurakoitsijana, mikä tarkoittaa, että yhtiö sekä hankkii tontin että suunnittelee, rakentaa ja markkinoi uudiskohteet itse. T2H:n rakentaa koteja tulevien asukkaiden toiveet vahvasti huomioiden, ja keskittyminen yksinomaan kotien rakentamiseen näkyy asukasta palvelevissa ratkaisuissa, kuten asuntojen tavanomaista korkeampina huoneina, suurina ikkunoina ja parvekkeina.
www.t2h.fi

 

Haluatko tehostaa rakennusprojektienne hallintaa tai vaihtaa ajatuksia siitä, miten Buildercomin ratkaisut voisivat helpottaa teidän arkeanne?
Ota meihin yhteyttä!

”Sähköinen tarjouspyyntöjen lähettäminen on se suurin yksittäinen käyttämämme toiminto, minkä lisäksi mm. työnjohto tarvitsee suunnitelmia, joiden läpikäynti ja tarkastaminen onnistuu helposti BEM:in kautta.”
T2H hyödyntää kaikissa uusissa rakennushankkeissaan Buildercomin kehittämää BEM-projektipankkia. Pilvipalvelu helpottaa mm. urakoitsijoiden kilpailutuksia sekä suunnitelmien ylläpitoa ja jakelua. T2H:lla on palvelussa reilut 60 000 tiedostoa, yhteensä noin 55 GB dataa.

Ota yhteyttä, niin palaamme pikaisesti asiaan!