Case Järvi-Saimaan Palvelut Oy

Tehokkuutta ja suunnitelmallisuutta pienten kuntien tekniikkaan

Järvi-Saimaan Palvelut Oy on Etelä-Savossa toimiva kuuden kunnan ja hyvinvointialueen omistama kuntatekniikan yhtiö, joka tuottaa hyvinvointia alueelle ja sen asukkaille. Toimivan arjen ja turvallisen ympäristön puolesta on monesti helpompi toimia yhdessä kuin erikseen.

– Yhteisen yhtiön tarkoituksena on ollut löytää toimivia ja yhtenäisiä toimintamalleja eri osa-alueille, esimerkiksi kunnossapitoon. Meillä uskotaan vahvasti yhteistyön voimaan, kertoo Järvi-Saimaan Palvelut Oy:n infrapäällikkö Antti Seppänen.

Räätälöity järjestelmä Buildercomilta

Juvan kuntaan Buildercomin BEM-järjestelmä oli hankittu jo ennen Järvi-Saimaan Palveluiden syntyä, mutta sen käyttö oli vähäistä. Asioita tehtiin edelleen paljon manuaalisesti ja vanhanaikaisesti, ruutuvihkojen avulla. Kun Järvi-Saimaan Palvelut Oy aloitti toimintansa, haluttiin tehdyistä töistä ja kiinteistöjen kunnosta järjestelmällisesti dokumentoituja tietoja.

– Huolellisempaa dokumentaatiota tavoitellessamme totesimme, että tarvitsemme BEM-järjestelmän käyttöön myös vesihuollon ja liikuntapaikkojen puolelle. Buildercomin kanssa saimme räätälöityä juuri meille sopivan kokonaisuuden, jolla pystyimme hoitamaan kaikkia näitä osa-alueita, Järvi-Saimaan Palveluiden toimitusjohtaja Jyri Eskelinen kiittelee.

Järvi-Saimaan Palveluiden toimitusjohtaja Jyri Eskelinen.

BEM-järjestelmän laajentamisen myötä palvelupyynnöt ja tehdyt työsuoritukset tulevat selkeästi dokumentoiduksi, mikä helpottaa kiinteistöjen ylläpitoa. Järjestelmän avulla voidaan myös nähdä, mikäli jossain kohteessa tehdään usein samantyyppistä työtä ja näin määrärahoja voidaan kohdentaa kyseisen kohteen perusteellisempaan korjaukseen.

– Järjestelmän käyttöönotto sujui yllättävän kivuttomasti. Toimitimme Buildercomille kohdelistaukset ja yhteyshenkilömme Tarvaisen Jussi tuli kädestä pitäen opettamaan käyttöä. Meiltä löytyi myös henkilö, joka oli valmis omaksumaan pääkäyttäjyyden järjestelmään, joten sekin sujui helposti, Eskelinen hymyilee.

Yhteyshenkilö osaa asiansa

– Jussi on kyllä ollut meille hyvä kontakti. Olemme saaneet hänet aina tarvittaessa kiinni ja huomanneet, että hän osaa asiansa, Seppänen kiittelee.

Tärkeimmiksi moduuleiksi Eskelinen nimeää työmääräimet sekä projektipankin. Työmääräin-moduulin avulla kunnossapidosta saadaan palvelupyynnöt ohjattua suoraan työn suorittaville paikallisille yrityksille. Projektipankki taas on hyödyllinen erilaisia isompiaja pienempiä projekteja hallinnoitaessa. Dokumentit pysyvät tallessa ja ovat vielä projektin jälkeenkin kunnossapidon käytettävissä.

Järvi-Saimaan Palvelut Oy:n infrapäällikkö Antti Seppänen.

– Järjestelmä on helppokäyttöinen. Itse olen pääkäyttäjänä, ja tärkeintä on, että osaan pitää pääkäyttäjätason ja perustason erillään. Kaikki muu on hyvin johdonmukaista ja yksinkertaista, Seppänen pohtii.

– Koen, että tämän tyyppinen järjestelmä on ehdottomuus. Tärkeintä meille BEM-järjestelmässä on ollut räätälöitävyys ja että näemme yhdestä järjestelmästä mahdollisimman paljon asioita. Samasta järjestelmästä voimme nyt tarkistaa niin vesihuollon ja kiinteistönhoidon tilanteen kuin liikuntapaikkojenkin kunnon. Samat päivystäjät meillä kuitenkin hoitavat eri toimialojen tehtäviä, joten tällainen järjestelmä helpottaa kovasti heidän työtään, Eskelinen päättää.

Järvi-Saimaan Palvelut Oy
Juvan, Rantasalmen, Sulkavan, Mäntyharjun, Pertunmaan ja Puumalan kuntien sekä Etelä-Savon hyvinvointialueen Eloisan omistama palveluyhtiö, joka tuottaa hyvinvointia alueelle ja asukkaille. Toimialoja ovat kiinteistönhoito, vesihuolto, rakennuttaminen, maankäyttö, liikunta-, ateria- ja puhtauspalvelut.

Buildercom Oy
Buildercom tarjoaa tiedonhallintaratkaisuja kiinteistöjen ylläpidon, rakennuttamisen sekä tila- ja vuokrahallinnan tarpeisiin, koko rakennetun ympäristön elinkaaren ajan.

Haluatko vaihtaa ajatuksia siitä, miten Buildercomin ratkaisut voisivat helpottaa teidän arkeanne?
Ota meihin yhteyttä!

Ota yhteyttä, niin palaamme pikaisesti asiaan!