Lahden Tilakeskuksen kokemuksia Buildercomista

Lahden Tilakeskus vastaa kaupungin toimitiloista ja yhteensä yli puolesta miljoonasta neliöstä. BEM-järjestelmän avulla kiinteistöihin liittyvän tiedon ja dokumenttien hallinta on helppoa kaikille eri osapuolille aina projektipäälliköistä suunnittelijoihin, urakoitsijoihin, isännöitsijöihin ja asukkaisiin.

– Visiomme on uudistaa toimitilankantaamme – saada sisäilma-asiat hallintaan ja uudistaa kaupungin palveluverkkoa nykyistä kaupunkirakennetta vastaavaksi, toimivaksi ja kustannustehokkaaksi, kiteyttää Lahden Tilakeskuksen toimitilajohtaja Jouni Arola.

– Investoimme tänä vuonna enemmän kuin koskaan. Investointitasomme on yli 50 miljoonaa ja parhaillaan on menossa esimerkiksi isoja monitoimitalo-hankkeita, Arola jatkaa.

BEM tekee dokumenttien jakamisesta helppoa

Tilakeskus käyttää Buildercomin BEM-järjestelmää kaupungin kiinteistöjen ylläpidossa ja investointihankkeidensa tiedonhallinnassa.

– BEM toimii hankkeissa projektinhallinta- ja projektipankkijärjestelmänä mahdollistaen dokumenttien hallinnan projektien aikana. Ylläpidossa BEM on puolestaan huoltokirjajärjestelmä, jota käytetään ylläpidon dokumenttien hallintaan, kilpailuttamiseen ja sopimusten hallintaan, Arola kertoo.

 

Lahden kaupunki

 

– Rakennuttamisen puolella järjestelmää käyttää projektiorganisaatio – projektipäällikkö, valvoja, rakennuttajakonsultit, suunnittelija ja urakoitsijat. Ylläpidossa sitä käyttävät puolestaan isännöitsijät, talotekniikan asiantuntijat ja siihen liittyvät palveluntuottajat. Heidän lisäkseen mukana ovat tietysti myös tilojen käyttäjät, jotka pääsevät järjestelmään ja voivat tehdä meille vikailmoituksia, Arola selventää.

Helppokäyttöinen ja kattava kokonaisuus

Yksi BEM-järjestelmän keskeisimmistä hyödyistä on Arolan mukaan ajan säästyminen. Kun dokumentit ovat helposti löydettävissä ja ajan tasalla, on kaikkien työ helpompaa. Dokumentteja ei nykyisen enää juuri sähköpostitse lähetellä.

– BEM-järjestelmän parhaita puolia on sen helppokäyttöisyys ja kattavuus sekä se, että se toimii nykyään myös mobiililaitteilla, Arola summaa.

 

Lahden Tilakeskus

 

Lisätietoa Lahden Tilakeskuksesta: www.lahti.fi.

 

Haluatko tehostaa kiinteistöjenne ylläpitoa tai vaihtaa ajatuksia siitä, miten Buildercomin ratkaisut voisivat helpottaa teidän arkeanne?
Ota meihin yhteyttä!

"BEM-järjestelmän parhaita puolia on sen helppokäyttöisyys ja kattavuus"
Lahden Tilakeskus hyödyntää Buildercomin BEM-järjestelmää rakennushankkeissaan projektinhallinta- ja projektipankkijärjestelmänä sekä kiinteistöjen ylläpidossa huoltokirjajärjestelmänä.

Ota yhteyttä, niin palaamme pikaisesti asiaan!