Case Helsingin kaupungin Tilakeskus

Helsingin kaupungin Kiinteistöviraston Tilakeskus vastaa lähes kaikista Helsingin kaupungin omistamista tiloista ja rakennuksista sekä niiden kehittämisestä ja ylläpidosta. Tilakeskuksen omistuksessa on n. 3 miljoonaa neliömetriä tiloja, joista omassa ylläpidossa on n. 2 miljoonaa neliömetriä. Suurin osa tiloista on virastojen, koulujen, päiväkotien sekä sosiaali- ja terveystoimen käytössä. Tilakeskus toimii lisäksi kaupungin uudisrakennus- ja peruskorjaushankkeiden tilaajana.

Buildercomin ja Tilakeskuksen välinen yhteistyö alkoi jo vuonna 2002, Tilakeskuksen tilattua Buildercomilta FacilityInfo-tiedonhallintapalvelun koko kiinteistökantansa ylläpitoa varten. Vuonna 2008 solmittiin lisenssisopimus, jonka myötä myös Buildercomin projektinhallintapalvelut otettiin käyttöön kaikissa Tilakeskuksen rakennushankkeissa. Rakennushankkeiden tilaajana Tilakeskus huolehtii myös hankkeiden kilpailuttamisesta, ja kilpailuttaa hankintojaan aktiivisesti Buildercomin sähköisen kilpailuttamisen työkalulla. Tällä hetkellä yli 5 000 Helsingin kaupungin työntekijällä on käyttäjätunnukset Buildercomin palveluissa.

Kumppanuuden aikana on toteutettu lukuisia merkittäviä rakennushankkeita, parhaillaan käynnissä on mm. Sanomatalon viereen Helsingin ydinkeskustaan vuonna 2018 valmistuvan Keskustakirjasto Oodin rakentaminen.

Buildercomin ja Tilakeskuksen yhteistyössä on tällä hetkellä työn alla teknologiapäivitys, jossa Tilakeskus siirtyy FacilityInfon käytöstä täysin uuden BEM-Ylläpidon käyttöön. BEM-Ylläpito kuuluu uuteen kiinteistön koko elinkaaren tiedonhallinnan käsittävään BEM-palvelukokonaisuuteen. Palvelu on edeltäjäänsä tehokkaampi ja käyttöliittymältään helppokäyttöisempi tiedonhallintajärjestelmä suurten kiinteistömassojen hallintaan. Kaupungin koko kiinteistökantaa koskevan valtavan tietomäärän siirtäminen uuteen järjestelmään pitää sisällään omat haasteensa, mutta päivitys pyritään saattamaan loppuun asiakkaan sekä palvelun käyttäjien kannalta mahdollisimman kivuttomasti.

Myös rakennuttamisen puolta eli projektipankkeja viedään jatkuvasti vanhasta ProjectInfosta BEM-palveluun. Teknologiapäivityksen ansiosta kaikki kiinteistöjen ylläpidon ja rakennuttamisen tieto on jatkossa käytettävissä samassa palvelussa. Jo 15 vuotta jatkunut Buildercomin ja Tilakeskuksen välinen yhteistyö jatkuu tiiviinä, ja Helsinkiä rakennetaan juuri nyt enemmän kuin koskaan.

 

Tutustu BEM-Ylläpidon tuoteperheeseen. 
Tutustu BEM-Rakennuttamisen tuoteperheeseen.

 

Haluatko tehostaa kiinteistöjenne ylläpitoa tai rakennushankkeidenne hallintaa, tai vaihtaa ajatuksia siitä, miten Buildercomin ratkaisut voisivat helpottaa teidän arkeanne?
Jätä meille viesti, niin olemme sinuun pian yhteydessä.

Tilakeskus omistaa n. 3 milj. m² tiloja, joista omassa ylläpidossa 2 milj. m²

Toimii kaupungin uudisrakennus- ja peruskorjaushankkeiden tilaajana

Buildercomin ja Tilakeskuksen välinen yhteistyö alkoi vuonna 2002

Tilakeskus hyödyntää Buildercomin tiedonhallintapalveluita kiinteistöjensä ylläpidossa sekä kaikissa rakennushankkeissaan

Ota yhteyttä, niin palaamme pikaisesti asiaan!