Etola Kiinteistöjen energiaseurannasta vastaa Eneron

Etola Kiinteistöt Oy luottaa Eneronin ammattitaitoon energiankäytön seurannassa ja analysoinnissa. Etola Kiinteistöt on osa teollisuus- ja rakennustarvikkeiden kauppaa pyörittävää Etola-yhtiöt -konsernia.

Buildercomin tytäryhtiö, energiajohtamiseen erikoistunut Eneron Oy, on toiminut Etola Kiinteistöjen kanssa yhteistyössä jo vuodesta 2013. Nykyisenkaltaisena yhteistyö on jatkunut vuodesta 2015. Eneron hoitaa Etola Kiinteistöjen hallinnoimien liikekiinteistöjen energiaseurannan eli käytännössä kertoo, millä tasolla kokonaiskulutus on eri kiinteistöissä, millaisia muutoksia kulutuksessa on havaittavissa ja missä voisi olla säästöpotentiaalia.

– Itse teemme pääkonttorilla enimmäkseen kiinteistöjemme hallinnon ja rakennushankkeidemme yleistä koordinointia ja hankimme niiden vaatimat henkilöresurssit suurelta osin alihankkijoiltamme ja yhteistyökumppaneilta. Energia-asioiden osalta tahdomme, että yksittäisten kiinteistöjen energiankulutusta seuraavat asiansa osaavat ammattilaiset – kuten juuri Eneron, kertoo Etola Kiinteistöjen pitkäaikainen toimitusjohtaja, nykyisin yrityksen Senior Advisorina toimiva Jouni Pelkonen.

Etola Kiinteistöjen Senior Advisor Jouni Pelkonen.

Kokonaisvaltainen näkemys ja pitkän aikavälin tarkastelu keskiössä

Eneronin palvelut kattavat energiankulutuksen seurannan lisäksi mm. lakisääteisen suuren yrityksen energiakatselmuksen, joka tulee tehdä neljän vuoden välein. Lisäksi Etola Kiinteistöt saa ehdotukset kohteista, joissa säästöpotentiaalia on nähtävissä. Eneronin tuottama tieto on ohjannut oikeanlaisiin muutostoimenpiteisiin eri kiinteistöissä.

– Esimerkkinä olemme toteuttaneet kolmeen eri kiinteistöön isot, satojen tuhansien eurojen arvoiset energiaremontit, joiden tarve selvisi Eneronin tuottaman raportoinnin perusteella. Vuosien varrella meille toimitettava raportti on koko ajan kehittynyt paremmin tarpeitamme vastaavaksi – se on kattava ja sisältää oikeaa tietoa juuri sopivan määrän. Pitkän aikavälin tarkastelu ja vertailtavuus on myös älyttömän arvokasta, Pelkonen kehuu.

Etola Kiinteistöillä on ylläpidettävänään 50 kiinteistöä eri puolilla Suomea. Yksi näistä on yllä olevassa kuvassa näkyvä, Hämeenlinnassa sijaitseva Etra Logistiikkakeskus (30 000 m2), joka kuuluu muiden kiinteistöjen ohella Eneronin energiaseurannan piiriin. (Pääkuvassa Etola Technologies tuotanto- ja varastokiinteistö Vantaalla.)

Yhteistyö Eneronin kanssa koetaan Etola Kiinteistössä helpoksi ja sujuvaksi.

– Eneronin asiantuntijoiden Jarmon (Kontro) ja Mikaelin (Rydström) kanssa on erittäin mukava työskennellä. Vankan kokemuksen lisäksi heillä on aito halu auttaa. Kun vielä vuosien varrella on tullut tutuiksi, on yhteistyö todella helppoa ja saumatonta, Pelkonen kiittelee.

Eneron Oy on Buildercomin 100 % omistama tytäryhtiö, joka on erikoistunut energiankulutusseurantaan sekä kiinteistöjen ja kiinteistösalkkujen energiatehokkaaseen analysointiin. Eneronin tarkoituksena on mahdollistaa energiatehokkaat, kestävät ja terveet kiinteistöt tulevien sukupolvien parhaaksi. www.eneron.fi

Etola Kiinteistöt Oy on osa Etola-yhtiöitä ja vastaa konsernin omistamista liiketiloista. Henkilöstöä Etola -yhtiöissä on n. 1700, vuosittainen liikevaihto n. 580 M€ ja ylläpidettävänä 50 kiinteistöä (n. 200 000 m2).

Ota yhteyttä, niin palaamme pikaisesti asiaan!