Katakri-auditoitu BEM-palvelu täyttää tiukat tietoturvakriteerit

Buildercomin BEM-palvelu täyttää hyväksytysti Katakri 2015 ST IV -suojaustason vaatimukset ulkopuolisen auditoijan toimesta. Katakri on viranomaisten työkalu, jota käytetään arvioimaan yritysten kykyä suojata viranomaisen salassa pidettävää tietoa.

Suojaustasot, eli nykyisen lainsäädännön mukaiset turvallisuusluokittelut, voidaan jakaa neljään luokkaan:

  • käyttö rajoitettu
  • luottamuksellinen
  • salainen
  • erittäin salainen.

Luokitteluista käytetään myös lyhyempää merkintätapaa: ”TL I”, ”TL II”, ”TL III” ja ”TL IV”. Buildercomin asiakkaat voivat käsitellä BEM-palvelussa turvallisuusluokan IV asiakirjoja lain ja säädösten mukaisesti riittävän turvallisesti. Asiakkaat ovat kuitenkin itse vastuussa BEM-palvelua käyttävien päätelaitteiden turvallisuustason noudattamisesta.

Traficomin eli Liikenne- ja viestintäviraston alainen Kyberturvallisuuskeskus tarjoaa arviointi- ja hyväksyntäpalveluita valtionhallinnolle sekä huoltovarmuuskriittisille organisaatioille. Traficom toimii Suomessa muun muassa kansallisena turvallisuusjärjestelyjen hyväksyntäviranomaisena (SAA, Security Accreditation Authority) sekä salaustuotteiden hyväksyntäviranomaisena (CAA, Crypto Approval Authority).

Buildercomin BEM-palvelu on läpikäynyt Traficomin tiukat tietojärjestelmien arviointi- ja hyväksyntäprosessit sekä salaustuotearvioinnit.

Tietoturvatyö ja auditoinnit ovat Buildercomilla jatkuvaa arkea ja näin varmistamme BEM-palvelun korkean turvallisuuden kaikilla asiakkaillamme.

Katakri 2015 -viitekehys
Traficomin arviointi- ja hyväksyntäpalvelut


Lisätietoja:
Ossi Jormakka, tuotekehitysjohtaja ja tietoturvapäällikkö
puh. 040 778 5828, ossi.jormakka@buildercom.fi

Ota yhteyttä, niin palaamme pikaisesti asiaan!