Storskogen ostaa Buildercomin – vahvistaa Buildercomin kasvunäkymiä

Storskogen on 5. heinäkuuta 2021 allekirjoittanut sopimuksen sekä CCP Investment AB:n (Ceder Capital) että vähemmistöomistajien kanssa Buildercom Oy:n osakkeiden ostamisesta. Kaupan myötä Storskogenista tulee Buildercomin pääomistaja. Kaupan toteutuminen on vuoden 2021 viimeisen neljänneksen alkupuolella. Buildercom jatkaa toimintaansa nykyisellä nimellään ja henkilöstöllään, eikä uusi omistusjärjestely aiheuta muutoksia Buildercomin nykytoimintaan.

”Buildercomilla on erittäin vahva markkinapositio, pitkät ja hyvin hoidetut asiakassuhteet sekä kestävällä pohjalla oleva liiketoimintamalli. Olemme todella iloisia päästessämme yhdessä kehittämään Buildercomin toimintaa entistäkin parempaan suuntaan”, kommentoi Peter Ahlgren, Storskogenin varatoimitusjohtaja ja Palvelut -liiketoiminta-alueen johtaja.

”Toimialamme on mielenkiintoisessa kehitysvaiheessa, sillä rakennetun ympäristön kokonaisvaltainen, talouden ja ympäristön kannalta kestävä hallinta on yhä tärkeämpää monessa mielessä, myös ilmastonmuutoksen torjunnassa.  Buildercomin ja Miragelin kehittämät ja toimittamat tiedon- ja omaisuudenhallinnan SaaS -tietojärjestelmäpalvelut ovat keskeisessä roolissa asiakkaidemme rakennetun ympäristön koko elinkaaren hallinnassa. Olen iloinen ja innostunut uuden omistajamme Storskogenin mukaantulosta, sillä tämä kauppa vahvistaa Buildercomin ja Miragelin kasvu- ja laajentumismahdollisuuksia entisestään”, kertoo Heikki Rouhesmaa, Buildercomin toimitusjohtaja.


Lyhyesti Storskogenista

Storskogen hankkii hyvin johdettuja ja kannattavia pieniä sekä keskisuuria yrityksiä, jotka ovat markkinajohtajia omalla toimialallaan, tavoitteena kehittää yhtiöiden toimintaa pitkällä aikajänteellä. Vuoden 2021 ensimmäisen neljänneksen lopussa Storskogenin alla toimi yli 70 yritystä, jotka yhteenlaskettuna työllistävät noin 4 600 työntekijää, kokonaisliikevaihdon ollessa lähes miljardi euroa.
Storskogen on pääosin Ruotsissa toimiva yksityisomisteinen yritys, joka on hiljattain laajentanut toimintaansa myös Iso-Britanniaan, Saksaan, Sveitsiin, Tanskaan, Norjaan sekä Suomeen.


Lyhyesti Buildercomista

Buildercom on tarjonnut innovatiivisia ratkaisuja kiinteistö- ja rakennusalalle jo 2000-luvun alusta. Palveluidemme avulla asiakkaamme saavuttavat merkittäviä kustannussäästöjä sekä rakennusprojekteissa että kiinteistöjen ylläpidossa. Buildercomin kehittämät pilvipalvelut muodostavat markkinoiden laajimman rakennetun ympäristön teknisen tiedonhallinnan palvelukokonaisuuden. Miragel tarjoaa kattavia kiinteistöliiketoiminnan ja -hallinnan tietojärjestelmäpalveluita sisältäen mm. vuokrausprosessin hallinnan.

Buildercom työllistää tytäryhtiö Miragelin henkilöstö mukaan lukien 33 henkilöä ja konsernin liikevaihto oli noin 6 miljoonaa euroa vuonna 2020.


Lisätietoja antavat

Heikki Rouhesmaa
Toimitusjohtaja, Buildercom Oy
+358 40 773 6472
heikki.rouhesmaa@buildercom.fi


Peter Ahlgren
Varatoimitusjohtaja, Liiketoiminta-alueen johtaja, Palvelut, Storskogen
+46 640 25 68
peter.ahlgren@storskogen.com

Ota yhteyttä, niin palaamme pikaisesti asiaan!